19 Apr

5 Mënyrat se si lagështia dëmton shtëpinë tuaj

Nëse shtëpia juaj përmban lagështi, shkakton dëme si:

  1. Myk dhe Myshqe

Nëse keni një hapësirë të lagësht ose bodrum, ju rrisni shanset tuaja për të pasur lagështi në shtëpinë tuaj. Këto hapësira nxjerrin lagështi nga toka dhe për shkak se shpesh nuk janë të ventiluara mirë, ato gjithashtu nxjerrin lagështinë në ajër. Kur uji dhe lagështia kombinohen, krijojnë myk. Lagështia absorbohet gjithashtu edhe nga druri për të shtuar kështu mundësinë e mykut. Sa më shumë myk të ketë druri, aq më i dobët do të bëhet dhe eventualisht do të dëmtohet apo prishet. Gjë që shkakton dëme të pariparueshmë në shtëpinë tuaj.

  2. Rrëziqet Shëndetësore

Ndërkohë që lagështia ka një efekt të drejtpërdrejtë në shtëpinë tuaj, shkakton edhe probleme shëndetësore tek ju ose anëtarët e familjes suaj. Kur myku apo myshqet rriten në shtëpinë tuaj, sporet e tyre ajrore mund të udhëtojnë nëpër kanalet tuaja të ajrit dhe të thithen nga ju. Këto spore mund të shkaktojnë alergji, infeksione, acarim të lëkurës dhe më shumë.

  3. Probleme Mekanike

Kur lagështia qëndron në kasetën e WC, në tubacionet apo objekte të tjera mekanike, shkakton ndryshk ose myshqe dhe shkatërrojnë mekanizmat apo tubacionet. Pjesët e dëmtuara ndikojnë në funksionimin e duhur dhe nënkuptojnë ndreqje të kushtueshme.

  4. Probleme me Murin dhe Dyshemenë

Lagështia krijon myk edhe tek tapeti apo dyshemeja juaj. Kjo është shumë e vështirë për t’u larguar dhe jo vetëm shkakton një erë, por edhe t’ju shkaktojë që të zëvendësoni plotësisht tapetin tuaj. Shumë lagështirë mund të krijojnë edhe muret tuaj, për me tepër nëse janë sadopak të dëmtuar.

  5. Dëmtime të tjera materiale

Nëse keni veshje, ushqime, instrumente druri ose mallra të tjera të ruajtura në bodrum apo papafingo të shtëpisë suaj, ato dëmtohen më lehtë nga lagështia e tepërt. Në hapësira të lagështa, ushqimet e thata prishen, kanaçet ndryshken, instrumentet prej druri prishen, dhe rrobat marrin një erë të keqe.


Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment