27 May

6 keshilla ndricimi për ta bërë hapësirën e vogël te duket më e madhe!

Ekzistojnë disa teknika të mençura të projektimit të përdorura posaçërisht për dhoma të vogla për t’i bërë ato të duken më të madh se madhësia e tyre aktuale. Në këtë artikull ne do të përpiqemi t’ju tregojmë bazat e ketyre teknikave.
Ndriçimi ka ndikimin më të madh në dizajnin e brendshëm. Një projektues i mirë mund të ndryshojë tërësisht perceptimin e një hapësire jetese vetëm duke ndryshuar ndriçimin. Për më tepër, burimi i ndriçimit nuk duhet të jetë domosdoshmërisht llamba e tavanit konvencional, si llambadar, varëse ose dritat e ndërprera. Një zgjidhje e zgjuar mund të jenë ndricuesit e tavolinës dhe ndricuesit dyshemese. Vendosni ndicuesin e tavolines tek tavolina e kafes ose afër saj dhe me ndihmën e ndricuesve të dyshemese ndriçoni qoshet qe mbeten të errëta. Shtoni ndricues mural për të ndriçuar vendet e leximit (mbi karriget ose divanet) si dhe ne korridore. Nëse jeni duke krijuar një skemë ndriçimi për një kuzhinë, mos e nënvlerësoni kurrë rolin e ndriçimit nën kabinet. Nuk eshte vetëm per ceshtje estetikë, por më së shumti praktike, duke e bërë më të lehtë rutinën tuaj të gatimit.
Tani shikoni gjashtë këshilla themelore të ndriçimit që patjetër mund t’ju ndihmojnë të rinovoni hapësirën tuaj të jetesës, ta bëni atë më elegante dhe bashkëkohore, të zgjeroni hapësirat e vogla me zgjidhje bashkëkohore të ndriçimit të brendshëm.

1. TRACK LIGHTING (spote ne shine)
Shumica e profesionistëve të dizajnit të brendshëm tani po zgjedhin spotet me shina ne vend të ndicuesve te varur për dhoma të vogla. Ky lloj ndriçimi po përmirësohet çdo vit dhe tani është afër përsosmërisë. Ato janë padyshim dhe më pak të shtrenjta. Ju gjithashtu mund të lyeni muret me ngjyre te bardhe, dhe së bashku me ndriçimin e pershtatshem kjo do të ndihmojë për të zgjeruar vizualisht çdo dhomë, sidomos korridoret dhe lobet. Për dizajn të brendshëm modern dhe elegant kombinoni spotet me shina dhe ndicuesit mural.

2.PERDORIMI I PASQYRAVE

Një mënyrë shumë e njohur dhe e qartë e dekorimit të dhomave së vogla jane pasqyrat e varura në mure të bardhe dhe të ndriçuara mirë. Kjo është një teknikë e thjeshtë dhe e lirë e përdorur nga projektuesit për vite me rradhë.Per me shume efikasitet ndicuesit duhet të jene te drejtuar drejt mureve duke u kombinuar dhe me ndricuesit mural. Sipërfaqet me shkëlqim, sendet e qelqit dhe pasqyrat reflektojnë dritën, duke e bërë dhomën të duket më e madhe sec eshte ne te vertete.

 

3.PERDORIMI I SPOTEVE

Për të ndryshuar madhësinë e dhomës vizualisht, përdorni teknika të tilla si ndryshimi i sasisë dhe drejtimit të dritës qe pasqyrohet nga muret, tavani dhe dyshemeja. Një zgjidhje shumë e popullarizuar për dizajnin e ndriçimit të hapësirës së vogël është ndriçimi me spote. Për të theksuar dizajnin tuaj dhe për t’i bërë zonat e vogla të duken më të mëdha, përdorni nricim tavanor të kombinuar me dritat moderne të murale dhe nricuesit statik te dyshemesë qe sugurojne ndicimin e plotesuar se bashku me spotet.

 

4.DJETIMI I DRITES NE TAVAN

Një mënyrë tjetër për të zgjeruar vizualisht dhomën e vogël është drejtimi i dritës në tavan duke përdorur ndriçimin bashkëkohor të spoteve me shina së bashku me ndicuesit e dyshemesë dhe ata mural.Ndricuesit me ngjyre te bardhe me ndricim te forte gjithmonë e bëjne dhomën të duket më e gjerë.

 

 

 

 

 

 

 

 

5.NDRICIMI I KORRIDORIT

Perdorimi I spoteve me shina ne korridore ose ambjente te ngushta bën të mundur drejtimin e rrezes së dritës në muret e korridorit në kënde të ndryshme. Rregullimi i këndit në mënyrë korrekte mund të zgjerojë këto hapësira të ngushta dhe t’i bëjë ato më tërheqës dhe miqësorë.

 

6.PERDORIMI I NDRICUESVE MURAL

Nuk rekomandohet përdorimi I ndicuesve tavanorz të vendosur përgjatë vijës së mesme të dhomës në rast se keni nevojë të bëni një hapësirë ​​të ngushtë dhe të gjatë të duket më të ajrosur dhe të gjerë. Kjo zgjidhje e gabuar vetëm do ta bëjë këtë dhomë edhe më të gjatë dhe të ngushtë. Për të rregulluar situatën, vendosini dritat përgjatë një nga mureve në një vijë të drejtë. Shtojini disa drita murit, dhe do të shihni se si kjo do të transformojë pamjen e tërë kësaj zone.

Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment