28 Feb

A kam nevojë për një plan shërbimi të trajtuesit të ujit për shtëpinë?

Çdo pesë mijë milje apo më PAK, njerëzit i marrin automjetet e tyre për një ndryshim të filtrave. Pse? Ne e bëjmë këtë për të ruajtur makinën tonë, për ta mbajtur atë në mënyrë efikase dhe, më e rëndësishmja, për të siguruar që ne nuk duhet të zëvendësojmë investimin tonë më shpejt se sa është e nevojshme. Askush nuk ka nevojë të na bindë për të ndryshuar filtrat, si pronarë automjetesh, ne i njohim pasojat e mos kryerjes së shërbimeve të duhur të një makine.

Pronarët e shtëpive që duan të bëjnë më të mirën e investimeve të tyre përdorin të njëjtin mentalitet për pajisjet që mund të ndikojnë në rehatinë dhe mirëqenien e familjes së tyre, siç janë sistemet hidraulike dhe elektroshtëpiaket. Trajtuesit e ujit nuk përbëjnë ndonjë ndryshim. Shumë pronarë shtëpish besojnë në kujdesin rutinë për trajtuesit e ujit sepse e dinë ndikimin  që ka uji i rëndë. Uji është diçka që përdoret çdo ditë – jo vetëm që konsumohet nga anëtarët e familjes, por përdoret edhe të pajisjet e shtëpisë si pjatalarëse, lavatriçe dhe boiler-i.

Ne folëm me drejtorin e operacioneve të Qendrës së Ujërave të Ujit, Nate Fritz, për të mësuar se pse servisimi i një zbutës uji është i rëndësishëm. Fritz ndan rëndësinë e mirëmbajtjes së zbutësit të ujit dhe pse disa njerëz zgjedhin të shkojnë në planet e shërbimit me një tregtar lokal ose ekspert për trajtimin e ujit.

Shërbimet e trajtuesve të ujit

Disa njerëz e instalojnë dhe i kryejnë vetë shërbimet e trajtuesit të ujit. Për ata që janë të familjarizuar me trajtuesit e ujit, mund ti kryejnë edhe vet shërbimet. Sidoqoftë, për ata që nuk janë të sigurt se ku të fillojnë, merrni në konsideratë thirrjen në një specialist, sepse gjërat mund të mos shkojnë mirë nëse bëni një lëvizje të gabuar.

“Kur kryeni shërbimin e radhës në një trajtues të ujit, duhet të hapni grykën e valvulës. Për ta bërë këtë, duhet të mbyllni ujin dhe lëreni të rrjedhë përpara se të filloni “, thonë specialistët. “Nëse ju keni ujë të hapur dhe nuk keni nxjerrë ujin e mbetur, do të lageni- dhe kështu e gjithë hapsira ku ndodhet trajtuesi.”

Specialistët shtojnë se zakonisht ju merr rreth dhjetë minuta për të kryer ndërrimin, ndërsa një fillestari për të kryer një shërbim të një trajtuesi uji i shkon 45 minuta deri në një orë. Lajm i mirë është se kur vjen një teknik i ditur, ata janë në gjendje të bëjnë shumë më tepër sesa vetëmshërbimet bazë.

Teknikët e shërbimit vlerësojnë se si po ecën pajisja, kontrollojnë valvulën dhe të gjithë sistëmin dhe e kryejnë ndërhyrjen nëse është e nevojshme. Specialistët thonë që, për fat të keq, një trajtues i ujit shpesh harrohet. Për të qenë e sigurtë që ky shërbim rutinë nuk do të neglizhohet dhe nuk do të harrohet, Ecosoft krijon një plan shërbimi për të siguruar që sistemi do të mirëmbahet dhe do të funksionojë në efikasitetin më të lartë.

Benefitet e një plani shërbimi

Pa shërbim rutinë, trajtuesi mund të humbasë aftësinë e tij për ta trajtuar siç duhet ujin tuaj, duke sjellë përsëri problemet e ujit që mund të keni përjetuar para instalimit, si lëkura e thatë, flokët me maja dhe dhimbjet e kokës për pastrimin e shtëpisë.

Shërbimet e rregullta sigurojnë që çdo gjë po shkon sic duhet. Thënë thjeshtë, këto kontrolle themelore sigurojnë që trajtuesi i ujit tuaj është duke larguar mineralet e tepërta nga uji juaj.

Gjatë vizitës së shërbimit të mirëmbajtjes, uji juaj do të testohet gjithashtu para dhe pas hyrjes në njësi. “Ne duam të shohim se çfarë po hyn në trajtuesin e ujit për të parë nëse kushtet e ujit kanë ndryshuar pasi kalon përmes njësisë”, shpjegojnë specialistët. “Krahasimi i të dyjave mund të na tregojë nëse ka ndonjë gjë tjetër që duhet të trajtojmë me performancën e njësisë, ndërsa ne jemi atje”.

Ekzaminimi i ujit të ngrohtë dhe të ftohtë është gjithashtu një e dhënë. “Ne e provojmë ujin e ftohtë, sepse na tregon se çfarë njësie po vepron drejt atëherë,” shtojnë Specialistët. “Testi i ujit të nxehtë na ndihmon të kuptojmë se çfarë sistemi ka bërë gjatë tre deri katër ditëve të fundit kur uji qëndron në depozitë”.

Kontrollimi i injektorëve të trajtuesit të ujit dhe ndryshimi i ekranit është një detyrë e rëndësishme në një vizitë rutinë shërbimi. Specialistët shpjegojnë se kjo është sikur të ndryshosh filtrin e vajit dhe të naftës në makinën tuaj.

“Sedimenti që del nga pusi ose që është i pranishëm në ujin e rrjetit mund të bllokojë injektorin,” thonë specialistët. “Kjo mund të shkaktojë që rezervuari i kripës të mbushet me ujë gjatë kohës që nuk duhet.”

Kur një trajtues i ujit nuk punon më ashtu siç duhet, përsëri do të keni ujë të fortë që mund të krijojë probleme me pajisje të tjera dhe ngjyrosje, në varësi të kushteve të ujit. “Për të mos përmendur,” shtojnë specialistët, “ai zvogëlon jetën e trajtuesit të ujit.”

Me trajtuesit e ujit nga Ecosoft nuk keni pse të shqetësoheni duke qënë se shërbimi i mirëmbajtjes kryet periodikisht dhe FALAS nga specialistët. Me Ecosoft nuk keni as nevojë që të mbani shënim datën e fundit të shërbimit të trajtuesit, pasi do të lajmëroheni gjithmonë nga ana e punonjësve se kur e keni shërbimin e mirëmbajtjes.

Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment