Kategoria: Stop Lageshtires

28 May

LAGËSHTIRA, DËME JO VETËM NË MUSHKËRI POR EDHE NË QELIZAT E TRURIT!

Në një mot të nxehtë dhe të lagësht, temperatura e trupit, që në kushte normale është rreth 37 gradë, mund të rritet deri në 40-41 gradë. Kjo mund të dëmtojë qelizat në përgjithësi, sidomos qelizat e trurit. Reshjet kaq të shpeshta të shiut në këtë periudhë e kanë ndikuar mjaft lagështirën në ajër. Kur kjo […]

Lexo më tej
23 May

Gjumi i Fëmijëve dhe Myku

Lagështira është pjesë në pothuajse 50 për qind të banesave. Sipas informacionit të deklaruar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, kjo nënkupton se deri në 50% të ndërtesave në mbarë botën kanë mjedise të përshtatshme për formimin dhe zhvillimin e mykut. Myku, shkatërruesi i ngadaltë i shtëpisë dhe i sendeve tuaja, bëhet shpeshherë shkaktari kryesor i […]

Lexo më tej
19 Apr

5 Mënyrat se si lagështia dëmton shtëpinë tuaj

Nëse shtëpia juaj përmban lagështi, shkakton dëme si: Myk dhe Myshqe Nëse keni një hapësirë të lagësht ose bodrum, ju rrisni shanset tuaja për të pasur lagështi në shtëpinë tuaj. Këto hapësira nxjerrin lagështi nga toka dhe për shkak se shpesh nuk janë të ventiluara mirë, ato gjithashtu nxjerrin lagështinë në ajër. Kur uji dhe […]

Lexo më tej