27 Aug

Përse duhet të keni trajtuesit e ujit të instaluar

  1. Lëkura e butë dhe flokët e shëndetshëm

  • Lëkurë e butë

Një dush i ftohtë dhe një banjë relaksuese qetëson nervat dhe redukton dëmtimin e lekurës që vjen nga stresi. Vendosni të gjithë trupin tuaj në ujë të ftohtë, pa minerale dhe klor, për 2 deri në 3 minuta për të rinovuar lëkurën. Dushi me ujë të ftohtë eliminon skuqjen e lëkurës dhe e bën atë më të butë për aplikimin e make up-it. Pas hapjes së poreve duke i larë me ujë të ngrohtë, lekura juaj është shumë e ndjeshme edhe kundrejt kriprave të ujit apo klorit, ju mund ti mbyllni ato duke shpërlarë fytyrën me ujë të ftohtë. Uji i ftohtë i forcon poret dhe parandalon bllokimin e tyre.

  • Flokë të shëndetshëm

Besojeni apo jo, por uji i paster është locioni më natyral për mirëqenien e flokëve. Uji është një përbërës natyral i mrekullueshëm që ndihmon në rritjen efektive dhe të shëndetshme të flokëve. Uji përbën pothuajse ¼ të peshës së fijeve të flokëve dhe sigurohuni që ti lani gjithmonë me ujë të pastër dhe pa klor. Pasi klori dhe kriprat largojnë shkëlqimin dhe prishin formën e flokut.

      2. Produktet sanitare dhe enët e kuzhinës do të shkëlqejnë

Opsioni 1: Nëse keni ujë të fortë në shtëpi, kjo do të thotë se H2O juaj përmban sasi të mëdha të mineraleve, si gëlqerorë, kalcium dhe magnez. Është krejtësisht e sigurt për t’u përdorur, por mund të ketë disa pasoja serioze në shtëpinë tuaj me kalimin e kohës. Një problem serioz është edhe krijimi i smërçit që do të krijohet në rrjetin tuaj hidraulik dhe do të pengojë rrjedhën e duhur të ujit. Por uji i pasuruar me minerale mund të shkaktojë probleme më të vogla rreth shtëpisë siç mund të jenë njollat e rënda të ujit. Kudo që do të kalojë uji do të fillojë të mbulojë me një “shtresë të hollë të bardhë” enët, gotat, rrobat, tualetet, dushet, madje edhe makinën tuaj. Pra, është gjithmonë një ide e mirë për të investuar në heqjen e mineraleve në fillim para se të përdoret uji në shtëpinë tuaj.

Opsioni 2: Si mund të largohet smërçi nga produktet sanitare dhe të këni enë më të pastra? Një përgjigje e lehtë është detergjentë që mund të blihen në dyqan, por për të evituar kostot, ekzistojnë edhe mënyra të tjera për njollat ​​e ujit të rëndë. Shumë prej të cilave janë kimi e thjeshtë: një përzierje e amoniakut, një hollim i disa uthullave, dhe menjëherë do të keni disa zgjidhje për luftimin e mineraleve. Për shembull, vendosni pak lëng limoni në një shishe dhe lehtësisht aplikojeni në dushin tuaj, vaskë, lavaman, lëreni pak të qëndrojnë dhe pastaj fshijeni atë. Dhe për njollat ​​më të rënda (smërçi, ndryshku dhe dëmtimet gërryese) ekziston një sasi e vogël e kimikateve shtëpiake që mund të përdoren, si amoniaku, acid klorhidrik, oksalik, ose të tjera të forta fortë. Por përse të kuroni produktet tuaja kur mund të parandaloni njollat e ujit dhe smërçin në pajisjet tuaja duke e trajtuar ujin përpara se të vi në rubinetin tuaj? Kjo është arsyeja pse ju duhet të konsideroni të investoni në një trajtues uji për shtëpinë tuaj.

      3. Rrobat dhe ngjyrat e tyre do të jetojnë më gjatë

Uji është ujë dhe lavanderia është lavanderi, apo jo? Vendosni rrobat në makinë larëse, hidhni detergjent, shtypni disa butona dhe çdo gjë bëhet e bukur dhe e pastër.

Sikur të ishte kaq e thjeshtë. E vërteta është se lloji i ujit që keni në shtëpinë tuaj mund të ketë një ndikim të madh në ngjyrën dhe pastërtinë e rrobave.

Ju mund të jeni duke fajësuar pajisjet tuaja ose detergjentin që përdorni, por problemi ka gjasa që të fillojë jashtë shtëpisë tuaj.

Uji i fortë është kudo. Kjo do të thotë se përmban minerale si kalcium, magnez, mangan, dhe hekur.

Ato minerale të tretura mund të shkaktojnë probleme për rrobat, çarçafët dhe peshqirët tuaj. Njerëzit që përdorin ujë të fortë do e gjejnë veten.

      4. Jetëgjatësi për elektroshtëpiaket që përdorin ujë

Kalciumi dhe magnezi janë të shëndetshme për kockat, por ata janë të mira kur vjen puna te elektroshtëpiaket në shtëpinë tuaj.

Këto minerale janë ato që e bëjnë ujin të fortë. Ata gjithashtu janë përgjegjës për atë që njihet si smërç.

Smërçi nga uji i fortë mund të bllokojë ujin e rrjetit dhe dëmton pajisjet tuaja që konsumojnë ujë, duke i veshur ato me kalimin e kohës. Ato bëhen gjithnjë e më pak efektive derisa ato përfundimisht prishen.

Megjithatë, meqë trajtuesit e ujit heqin këto minerale të forta, uji i trajtuar nuk lë pas smërçin që dëmton pajisjet.

Shoqata e Cilësisë së Ujit (ËQA) autorizoi një studim në vitin 2009 për të shqyrtuar ndikimin e ujit të fortë në pajisjet tipike shtëpiake dhe instalimet. Studimi doli në përfundim se jetëgjatësia e elektroshtëpiakeve që përdorin ujë ulet nga 2 deri ne 6 vjet nëse uji që ato përdorin është i fortë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të konsideroni të investoni në një trajtues uji për shtëpinë tuaj.

     5. Kursim detergjentësh deri ne 50%

Kur keni ujë të fortë, shumica e detergjentit që vendosni përdoret për të zbutur ujin. Kjo do të thotë që do të duhet të përdorësh më shumë detergjentë për larjen e enëve dhe rrobave. Por më shumë detergjent do të thotë më shumë mbetje. Shtojmë këtu dhe detergjentët që do të përdoret për pastrimin e shenjave të ujit në lavaman dhe hidrosanitare. Kjo është arsyeja pse ju duhet të konsideroni të investoni në një trajtues uji për shtëpinë tuaj.

Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment