10 Jul

RObust – Zgjidhja Më E Mirë Për HoReCa

Robust është zgjidhja më e mirë për HoReCa-n. Ofron ujë të pastër në çdo moment. Ujë për të pirë, për te bërë kafen apo çaj, për të prodhuar akull dhe për të gatuar.

 

Reverse Osmosis është teknologjia më e përparuar të trajtimit të ujit. Falë një membrane të veçantë gjysmëpërçuese, është e mundur që në mënyrë efikase të pastrohet uji i pijshëm nga pothuajse të gjitha papastërtitë e dëmshme. Poret e kësaj membrane janë 200 herë më të vogla se viruset, dhe 4000 herë më të vogla se bakteret.

Parimi i sistemit është ndarja e ujit fillestar nga një membranë gjysmëpërçuese në dy rryma: ujë i trajtuar dhe uji me përmbajtje të lartë të papastërtive.

Përqendrimi membranës RO përmes rrjedhjes së ujit të papaster shkarkohen në sistemin e kanalizimit. Ekziston një matës presioni i dytë para membranës së tretë, e cila lexon vlerën e presionit në modulin e membranës.

Në panelin e përparmë të RObust ekzistojnë dy matës presioni, njëra prej të cilave tregon presionin e ujit të hyrjes pas para filtratave dhe e dyta – presioni pas pompës në njësinë e membranës. Përveç kësaj, për lehtësinë e përdorimit, etiketa e informacionit të veçantë tregon vlerat e rekomanduara të presionit për matësin e presionit dhe rekomandimet për zgjidhjen e problemeve të mundshme nëse këto vlera nuk korrespondojnë me ato që kërkohen.

Nëse presioni pas filtrit të zëvendësimit është më pak se 1 bar, kjo mund të tregojë ndotjen e saj. Mos ndryshimi i filtrave të zëvendësimit mund të çojë në dëmtimin ose shkatërrimin e membranës. Zëvendësimi i parafilterëve duhet të ndryshohet pas trajtimit të 8000 litrave ujë, por të paktën çdo 3 muaj. Burimi varet nga konsumi dhe cilësia e ujit të pastruar.

RObust është një sistem kompakt me kapacitet të lartë RO. Kjo lejon të marrësh ujë të pastër dhe të sigurt për të pirë, gatim dhe ujë për krijuesit e akullit.

Trajtimi i ujit përbëhet nga fazat e mëposhtme:

  • Para filtrat largojnë papastërtitë e sedimentet (ndryshk, rërë, baltë etj.), nënproduktet e klorit dhe kloruret
  • Membrana RO (membrana Dow Filmtec ™ RO) eliminon 99.8% të papastërtive të tretura
  • Pastaj rrjedh në post-filtrin e karbonit të destinuar për trajtimin përfundimtar të ujit. Uji përmban cilësi të lartë të karbonit aktiv i cili përmirëson shijen e ujit të trajtuar dhe erën

Avantazhet:

  • Membranat e Dow Filmtec ™ (USA) heq 99.8% të të gjitha papastërtive të ujit
  • Dizajni origjinal dhe kompakt
  • Treguesit e integruar të kontrollit të zëvendësimit të para filtrave dhe funksionimit të sistemit

 

Postuar në: RObust
Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment