23 Mar

Uji i butë dhe uji i fortë – avantazhet për në shtëpinë tuaj

Nga jetëgjatësia më e shkurtër e pajisjeve dhe faturat më të larta të energjisë për problemet që marrin shtëpinë tuaj të pastër, uji i fortë mund të humbë kohë dhe para.

Merrni kohë për të mësuar rreth përfitimeve të ujit të butë dhe për të gjetur se çfarë mund të bëni për të korrigjuar problemet e ujit të pijshëm dhe për të përmirësuar cilësinë e ujit në shtëpinë tuaj.

Uji i fortë dhe uji butë

Uji i fortë përmban minerale të tretura, të tilla si kalcium dhe magnez. Këto minerale vijnë nga shkëmbinjtë që uji kalon gjatë rrugës për në shtëpinë tuaj. Ndërsa këto minerale natyrale nuk janë të dëmshme për shëndetin tuaj nëse i konsumoni ato, ato mund të ndryshojnë mënyrën se si uji i shtëpisë suaj ndërvepron me aparatet dhe produktet e tjera brenda shtëpisë tuaj. Ujërat e rëndë madje mund ta bëjnë të vështirë mbajtjen e shtëpisë, veshjeve, madje edhe flokëve dhe lëkurës suaj të pastër.

Uji i Fortë Lë Mbetje të Shkumës së Sapunit në Tualet

Nëse veshjet e tualetit tuaj gjithmonë duken sikur mbulohen nga një shtresë e ujit, mund të jetë faj i ujit të fortë. Ajo që shihni janë mbetjet minerale të kalciumit që krijohen në rubinet. Kur ato minerale në ujë përzien me sapunin dhe shampon që ju përdorni për të larë lëkurën tuaj dhe flokët, ajo formon zmërçin. I cili ngjitet në anët e vaskës dhe mureve të dushit, duke e lënë banjën tuaj më pak të pastër. Përfitimet trajtuesit të ujit jo vetëm lidhen me pastërtinë e tualetit tuaj, por edhe me lëkurën dhe flokët tuaj. Instalimi i një trajtuesi uji mund të parandalojë ndërtimin e këtyre mbetjeve të papastra, duke e bërë më të lehtë për të mbajtur tualetin tuaj të pastër.

Ujërat e fortë pengojnë pastrimin e rrobave

Kur lani rrobat tuaja në ujë të fortë, ndoshta do të jeni ndeshur me faktin që duhet t’i lani ato në një temperaturë më të lartë dhe përdorni më shumë sesa shuma e rekomanduar e detergjentit të rrobave për t’i pastruar ato. Kjo është për shkak se mineralet në ujë të fortë reagojnë me detergjentin për të formuar kripërat e pazgjidhshme që ndërtojnë mbi rrobat tuaja, ashtu si shkuma sapuni në vaskën tuaj, duke lënë ngjyrat e tyre të dukshme dhe të zbehta. Nëse keni lëkurë të ndjeshme, këto mbetje në rrobat tuaja mund të shkaktojnë edhe acarim të lëkurës.

Rrobat e lara me ujë të butë shpesh do të jenë më të pastra dhe më të buta, edhe pse i lani me ujë me temparaturë më të ulët. Në shumë raste ato do të kenë dhe jetëgjatësi më të madhe.

Ujërat e vështira janë të këqija për pajisjet shtëpiake

Në shtëpitë e prekura, uji i fortë mund të lërë mbetje minerale në pajisje shtëpiake si pjatalarëse dhe lavatriçe, duke zvogëluar jetëgjatësinë e tyre. Nëse vini re se duhet të zëvendësoni aparatet tuaj më shpesh sesa garancia që merrni, ju mund të jeni duke vuajtur nga efektet e ujit të rëndë në shtëpinë tuaj.

Çfarë mund të bëni për ujin e fortë në shtëpinë tuaj

Nëse jetoni në një zonë me ujë të fortë, ju nuk keni përse duroni efektet negative të ujit të rëndë në shtëpi. Tani që dini avantazhet e ujit të butë, ju mund të zgjidhni për të mbrojtur shtëpinë tuaj duke instaluar një trajtues të ujit për të hequr mineralet nga uji. Si rezultat, ju mund të kurseni para dhe të shijoni një shtëpi më të pastër.

Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment