26 Mar

Uji i rëndë dhe uji i lehtë – efektet që ka tek flokët tuaj

Pa marrë parasysh se çfarë bëjmë, nganjëherë flokët tanë thjesht nuk do të bashkëpunojnë. Nga fundet e thata në dimër deri në fryrjen e tepruar në verë, mund të jetë e vështirë të parashikohet se çfarë lloj shqetësimesh të flokëve do të hasni. Por a e dini se problemi mund të jetë në ujin e shtëpisë tuaj?

Fortësia ose butësia e ujit të shtëpisë tuaj mund të ndikojë në përvojën tuaj të dushit. Kjo për shkak se grumbullimi i mineraleve në ujë të “rëndë” mund ta bëjë të vështirë krijimin e shkumës kur shampononi dhe rregulloni flokët tuaj, kështu që nëse vëreni një mungesë shkume kur ju përzierni sapun dhe ujë, atëherë me shumë mundësi keni ujë të fortë në rubinetin tuaj.

Trajtimi i flokëve kur keni ujë të fortë

Nëse uji i fortë është një problem në shtëpinë tuaj, mund të vëreni flokët tuaj të jenë të hollë dhe si kashtë. Kjo ndodh për shkak se mineralet e tepërta në ujë kombinohen me shampon për të krijuar një substancë që ngjisin flokët tuaj, ashtu si shkuma e sapunit ngjitet në murë. Reagimi juaj fillestar mund të jetë për të larë flokët tuaj më shpesh për të hequr mbetjet e sapunit nga flokët tuaj; megjithatë, sa më shpesh ju lani flokët tuaj në ujë të rëndë, aq me shumë lagështi do të futet në majat e flokëve tuaj. Kjo është arsyeja që keni flokë të thatë, të trashë dhe të elektrizuar, dhe gjithashtu skalp i thatë në kokën tuaj, duke shkaktuar zbokth.

Ju gjithashtu mund të vëreni edhe që flokët tuaj kanë vështirësi në ruajtjen e ngjyrës. Mineralet në depozitimin e ujit të fortë në boshtin e flokëve, shpesh shkaktojnë flokë të ngjyrosur që ju del ngjyra shpejt. Larja e shpeshtë gjithashtu mund të shkaktojë që ngjyra të zbehet edhe më shpejt.

Nëse luftoni me ujin e fortë për flokët tuaj, lajmi i mirë është se ka zgjidhje që mund t’ju ndihmojnë të zbutni luftën tuaj. Megjithatë, trajtuesi i ujit ju siguron një rregullim të lehtë dhe të përhershëm ndaj problemit të ujit të rëndë në shtëpinë tuaj.

  1. Përdorni një pastrues shampoje

Një mënyrë për të mbajtur flokët tuaj të mrekullueshëm është të lani herë pas here me një shampo pastruese. Shampo pastruese është ndryshe nga shampoja e përditshme pasi depërton mineralet në ujin e fortë dhe në produktet e lëna prapa nga stilimi, ndërsa shampo e zakonshme punon për të hequr vetëm vajin e tepërt nga flokët dhe skalpin kokës.

Është e rëndësishme të theksohet se shampot pastruese janë të dizajnuara për t’i larguar nga flokët mbetjet kokëfortë dhe mineralet e tepërta të cilat dhe nuk janë të këshillueshme të përdoren shumë shpesh. Për të luftuar flokët me ujin e fortë, duhet të përfshini një shampo pastruese në rutinën tuaj të dushit një deri në dy herë në muaj.

2. Krijojeni vetë shplarjen me uthull

Një zgjidhje për të mbrojtur flokët nga uji i fortë është përdorimi i shpëlarjes me uthull. Për shkak se uthulla është acid, ajo punon për të hequr përbërjen e mineraleve si magnez dhe kalcium nga flokët tuaj.

Uthulla e bardhë e distiluar do të funksionojë; megjithatë, lloji i preferuar për këtë shplarje është uthulla e mollës. Për të krijuar një shplarje të mirë, thjesht kombinoni 1 lugë gjelle uthull me 3 gota ujë. Aplikoni këtë përzierje në flokun tuaj pas shamponimit dhe lëreni për disa minuta para se të shplani. Për të ruajtur freskinë në flokët tuaj, përdorni këtë pije një herë në javë.

3. Shplajeni me ujë të blerë ose të filtruar

Një tjetër mundësi për të mbrojtur flokët nga uji i fortë është përdorimi i ujit të ambalazhuar ose i ujit të filtruar për shpëlarje përfundimtare në dushin tuaj. Ndërsa asnjë opsion nuk ofron një zgjidhje të përhershme për ujin e fortë në shtëpi, kjo mund të zgjidhë përkohësisht mosbindjen e flokut tuaj nga grumbullimi i tepërt i mineraleve.

Mbajtja e shisheve të ujit pranë dushit tuaj mund të duket i papërshtatshëm dhe mund të shtohet deri në një shpenzim të mjaftueshëm me kalimin e kohës. Një tjetër alternativë më e qëndrueshme është përdorimi i ujit të filtruar nga një shtambë ose enë.

4. Mbroni flokët tuaj një herë e mirë me trajtues uji

Ka zgjidhje për të lehtësuar përkohësisht flokët e ngjeshur ose me vaj të shkaktuar nga uji i fortë, por për rezultate afatgjata dhe të vazhdueshme, instalimi i një trajtuesi të ujit është rruga e duhur.

Trajtuesit ujit punojnë për të hequr kalciumin dhe magnezin në furnizimin me ujë të shtëpisë tuaj, duke ju lënë me ujë të butë dhe flokët e menaxhueshme. Ujë i butë kërkon më pak sapun dhe më pak shpëlarje për të arritur rezultate optimale. Flokët tuaj do të ruajnë ngjyrën dhe gjendjen e tyre për një kohë më të gjatë. Ujë i butë gjithashtu balancon nivelin e pH të flokut tuaj, kështu që ju do të keni flokë të butë dhe të shkrifët pas çdo larje.

Dhe, si një bonus shtesë, uji i butë mund të ndihmojë në zvogëlimin e çështjeve aktuale si përplasjet e ekzemës dhe lëkurën e thatë.

Nëse jeni të lodhur nga flokët të pajetë, të pavendosur, mos prisni më gjatë për një zgjidhje të përhershme! Kontaktoni një ekspert për trajtimin e ujit për më shumë informacion mbi instalimin e një trajtuesi të ujit që është e drejtë për ju.

Nuk ka asnjë koment.

Shkruaj një koment